Op 7 oktober 2017 organiseert het Museum Plantin-Moretus een taxatiedag in de Nieuwe Leeszaal

Op zaterdag 7 oktober van 10 tot 17 uur kan het publiek in het Museum Plantin-Moretus oude drukken en bijbels op hun waarde laten schatten.

Op 7 oktober 2017 organiseert het Museum Plantin-Moretus een bijzondere taxatiedag. Externe experts komen naar het museum en geven een hele dag advies over de waarde en eventuele verkoop van antieke boeken en bijbels. Geïnteresseerden kunnen advies krijgen over afzonderlijke boeken maar net zo goed over grotere collecties en bibliotheken.

Het museum nodigt drie externe taxateurs uit. Marc Claeys is gespecialiseerd in Nederlandstalige, antieke Bijbels, kerkboeken en Bijbels met zilver- en goudbeslag. Arie Molendijk legt zich toe op oude geschiedenis, topografie en oude theologie en Arne Steenkamp geeft advies over het oude boek, manuscripten, bibliofiele en geïllustreerde edities.

Geïnteresseerden kunnen op 7 oktober tussen 10 en 17 uur langskomen in de Nieuwe Leeszaal van het Museum Plantin-Moretus in de Heilige Geeststraat in Antwerpen. De taxatie kost 8 euro maar daarmee kan men daarna gratis het museum bezoeken.

Let wel: uit veiligheidsoverwegingen bewaart het museum tijdens het bezoek aan het museum de oude drukken veilig in de leeszaal.

Anneleen Decraene

Verantwoordelijke Marketing & Communicatie Museum Plantin-Moretus, Stad Antwerpen

Nadia De Vree

Perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen

Over Museum Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het originele woonhuis en drukkerij van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus in hartje Antwerpen. Hier wordt het verhaal verteld van driehonderd jaar familiegeschiedenis en ondernemerschap: met de oudste drukpersen ter wereld, familieportretten geschilderd door huisvriend Peter Paul Rubens en de originele Garamond-letter die op ieders computer prijkt.

Het Museum Plantin-Moretus in beeld

Met de steun van: 

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid