Prijs Frans Dille 2018

De veelzijdige Antwerpse kunstenaar Frans Dille (1909-1999) was een gevierd graficus, tekenaar en aquarellist, en een inspirerende docent. Om de drie jaar dingen veelbelovend talent in de teken- en of grafiekkunst mee naar de Prijs Frans Dille. Deze Prijs wordt toegekend aan studenten en recent afgestudeerden uit het hoger kunstonderwijs. Van zaterdag 26 januari tot zondag 10 maart 2019 worden de werken van de laureaten en een selectie van het werk van de overige deelnemers opgenomen in een expo in het Museum Plantin-Moretus.

De veelzijdige Frans Dille (1909-1999) was een gevierd graficus, tekenaar en aquarellist, en een inspirerende docent. Het grafisch werk van Frans Dille was te zien op tentoonstellingen in Gent, Antwerpen, New York, Milaan en Warschau. Zijn illustraties prijkten in talrijke dag-, week- en maandbladen. Frans Dille schonk bijna zijn gehele grafische oeuvre aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus.

PRAKTISCH

Prijs Frans Dille 2018
zaterdag 26 januari tot zondag 10 maart 2019

Anneleen Decraene

Verantwoordelijke Marketing & Communicatie Museum Plantin-Moretus, Stad Antwerpen

Nadia De Vree

Perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen

Over Museum Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het originele woonhuis en drukkerij van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus in hartje Antwerpen. Hier wordt het verhaal verteld van driehonderd jaar familiegeschiedenis en ondernemerschap: met de oudste drukpersen ter wereld, familieportretten geschilderd door huisvriend Peter Paul Rubens en de originele Garamond-letter die op ieders computer prijkt.

Het Museum Plantin-Moretus in beeld

Met de steun van: 

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid