Unieke bijbel op bezoek

Een zeldzaam exemplaar van de Biblia Polyglotta, het monumentale meesterwerk van Christoffel Plantijn, is uitzonderlijk te zien in het Museum Plantin-Moretus

Donderdag 21 en vrijdag 22 juni krijgt de bezoeker de unieke kans om een perkamenten exemplaar van de Biblia Polyglotta, het monumentale meesterwerk van Christoffel Plantijn van dichtbij te bewonderen. Het Museum Plantin-Moretus heeft zelf drie volledige papieren exemplaren in het bezit. Maar het exemplaar dat nu uitzonderlijk getoond wordt is een perkamenten luxe-uitvoering, bestemd voor de Spaanse koning Filips II. Christie's veilt dit unieke exemplaar op 11 juli, maar eerst komt het terug naar huis. Sinds zijn druk, 450 jaar geleden, is deze bijbel niet meer in Antwerpen geweest. 

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om als eerste deze uitzonderlijke Biblia Polyglotta te bekijken op donderdag 21 juni om 9 uur in het Museum Plantin-Moretus, Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen. Dr. Dirk Imhof, conservator oude drukken Museum Plantin-Moretus, geeft een korte toelichting en beantwoordt samen met France Huyard, experte Christie’s, al uw vragen.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij anneleen.decraene@stad.antwerpen.be

Praktisch: Biblia Polyglotta is te bekijken met een toegangsticket (€8, 6€, 0€)
Donderdag 21 juni 2018: 10.00 tot 17.00 uur  
Vrijdag 22 juni 2018: 10.00 tot 12.00 uur

 

 


 

Anneleen Decraene

Stad Antwerpen

Over Museum Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het originele woonhuis en drukkerij van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus in hartje Antwerpen. Hier wordt het verhaal verteld van driehonderd jaar familiegeschiedenis en ondernemerschap: met de oudste drukpersen ter wereld, familieportretten geschilderd door huisvriend Peter Paul Rubens en de originele Garamond-letter die op ieders computer prijkt.

Het Museum Plantin-Moretus in beeld

Met de steun van: 

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid